注册 登录  
 加关注
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

岐山沙堤教育

QQ:478426959

 
 
 

日志

 
 
关于我

三尺讲台,一身“白粉”,方格天地,半生文章。 E-mail:lizhao169@163.com ,http://blog.sina.com.cn/u/1274625147, http://qishanlizhao.blog.163.com/ 我的网校空间:http://space.30edu.com/09176543/ 我的个人网站:http://lizhaoedu.16789.net/

引用 2009年全国高考陕西卷英语试题word版  

2009-08-07 17:34:21|  分类: 高级中学习题测试 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

引用

阿言2009年全国高考陕西卷英语试题word版

2009年普通高等学校招生全国统一考试(陕西卷)

英语

一、英语知识运用(共三大题,满分50分)

(一)语音知识(共5小题,每小题1分,满分5分)

从每小题的A B C D四个选项中,找出其划线部分与所给单词的划线部分读音相同的选项,并在答题卡上将该选项涂黑。

1. permit          A

A  fist   B  behind   C   istand   D smile

2 . question                  C

A revolution  B exhibition   C  suggestion  D education

3. empty                           D

A toiler  B  dozen     C  general    D  connect

4. social                    A

A precious   B certain  C discovery   D  decision

5. forget                     B

A  ordinary   B major    C  world    D  report

(二)语法和词汇知识(共15小题,每小题1分,满分15分)

从每小题的A B C D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。

6. What        pity that you couldn’t be there to receive          prize!   C

A a;a   B  the ; a     C  a ; the    D the;the  

7. Dr.Smith, together with his wife and daughters ,          visit Beijing this summer.              A

A  is going to   B are going to    C was going to   D  were goingto

8.He invited me to a dance after the show           Chrismas Eve.     B

A at   B  on  C   in   D   by

9.This is the first time wen         a film in the cinema together as a family. D

A see     B had seen    C saw      D  have seen

10.Jane was asked a lot of questions ,but she didn’t answer           of them .B

A other     B  any    C   none        D some

 11. Gun control is  a subject         Americans have argued for a long time . C

A of which     B  with which    C  about  which     D into which

12.I still remember           to the Famen Temple and what I saw there . D

A to take    B  to be taken   C  taking     D being taken

13.My parents don’t mind what job I do            I am happy .     C

A even though  B as soon as   C  as long as  D as though

14.—My mother is preparing my favorite dishes .Go with me and have a taste ,okay?

   --          .And I’ll be  glad to meet your parents .            B

A  I think so  B I’d love to   C  I’m sure   D I hope so

15.A notice was             in order  to remind the students of  the changed lecture time .                                    D

A sent up  B given up   C set  up  D  put up

16. He must be helping the old man to water the flowers,          ?       B

A  is he   B isn’t  he    C  must he    D  mustn’t   he

17. The how to booke can be of help to            wants to do the job.     D

A  who   B whomever  C no matter who  D whoever

18.Little         about her own safety ,though she was in great danger herself.  A

A  did Rose care      B  Rose didi care   C Rose does care   D  does Rose care

19.—Have  you finished your first paper?                         D

  --          .Just half of it .How about you?

  A.Not at all      B.Not likely         C. Not a bit             D.Not yet

20. Form their ________ on the top of the TV Tower, visitors can have a better view of the city.

  A. stage         B.position           C. condition            D. situation

(三)完形填空 (共20小题,每小题1.5分,满分30分)

阅读下面短文,从短文后面各题的A、B、C、D四个选项中,选出适合填入对应空白处的最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。

One afternoon, my son Adam asked me, “Are all people the same even if they are different in color?”

I thought for a minute, and then I said, “I’ll explain, 21 you can just wait until we make a quick 22 at the grocery store. I have something 23 to show you.”

At grocery store, we 24 some apples --- red, green and yellow ones. Back home, I told Adam, “It’s time to 25 your question.” I put one apple of each 26  on the table. Then I looked at Adam, who had a 27 look on his face.

“People are like apples. They come in all 28  colors, shapes and sizes. On the 29 , some of the apples may not 30 lood as the others.” As I was talking, Adam was 31 each one carefully.

Then, I took each of the apples and peeled(削皮)them, 32 them back on the table, but 33

a different place.

“Okay, Adam, tell me which is which..”

He said, “I 34 tell. They all look same now.” “Take a bite of 35 . See if that helps you 36 which one is which.”

He took 37 , and then a huge smile came cross his face..”People are 38 like apples! They are all different, but once you 39 the outside, they’re pretty much the same on the inside.”

He toally 40 it. I didn’t need to say or do anything else.

21. A. although          B. so          C. because           D. if               【D】

22. A. stop             B.start        C. turn              D. stay               【A】

23. A. expressive        B. encouraging  C. infourmative      D. interesting          【D】

24. A. bought           B. counted      C. saw           D. collected            【A】

25. A. check           B. mention       C.answer         D. improve             【C】

26. A. size             B. type          C. shape         D. class                【B】

27. A. worried          B. satistied       C. proud         D. curious             【D】

28. A. ordinary         B. normal        C. different       D. regular              【C】

29. A. outside         B. whole         C. table          D. inside               【A】

30. A. still            B. even          C. only           D. ever                【B】

31. A. examining      B. measuring      C. drawing        D. packing             【A】

32. A. keeping        B. placing         C. pulling        D. giving               【B】

33. A. on            B. toward          C. for           D. in                  【D】

34. A. mustn’t        B. can’t            C. shouldn’t      D. needn’t             【B】

35. A. each one       B. each other        C. the other      D. one another          【A】

36. A. admit          B. consider         C. decide        D. believe              【C】

37. A. big bites        B. deep breaths      C. a firm hold    D. close look           【A】

38. A. just            B. always          C. merely        D. seldom             【A】

39. A. put away        B. get down        C. hand out       D. take off            【D】

40. A. made           B. took            C. got           D. did                【C】

二、阅读题(共25小题,阅读部分每小题2分,补全对话每小题1分,满分45分)

(一)阅读下列五篇短文,从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。

                    A

Tt was the finst snow of winer — an esciting day for every child but not for most teachers .Up uatil now , I had been old enough to dress myself ,but today would need some heop .Miss Finlayson , my kindergarten teacher , had been through brst snow days many times ,but I think she may still remember this one.

I managed to get into my wool snow trousers . But I struggled won my jacket because it didn’t fit well .It was a hand-mc-down from my brother ,and if made me wonder why I had to wear his ugly clothes, At least my hat and scarf were mine , and they were quite pretty. Finally it was time to have Miss Finlayson help me with my boots(靴子).

In her calm , motherly voice she said ,“By the end of winter , you will all be able to put on your own boots .” I didn’t realize at the at the time that this was more a statement of hope than of confidence(信心).

I handed her my boots and sturk out my foot .Like most children , I expcted grown-ups to do all the work. After much pushing , she managed to get first one into place and then ,with a sigh , worked the second one on too.

I announced ,“They ’re on the wrong feet.”

She struggled to get the boots off and went through the joyless task of putting them on again .

“They’re my brother ’s boots ,you know ,” I said .“I hate them”.

Somehow , from long years of practice , she managed to act as though I wasn’t an annoying(烦人的) little girl , She strugglc with me ,she asked ,“Now ,where are your mittens(连指手套)?”

I looked into her eyes and said,“I didn’t want to lose them ,so I hid them in the tocs of my boots.

41.Tht little girl was more satisfied with her_____.(D)

A. trousers    B.jacket     C. boots    D.hat

42. Miss Finlayson had difficulty with the girl’s boots mainly because_____.(B).

A. the girl got them from her brother    B. the girl put something in them

C.they were on the wrong feet         D.they did not fit the girl well

43. Why does the author Miss Finlayson would remermber that first snow day?(C)

A. Because the little girl was in her borther’s clothers.

B. Because it was the most esciting day of the winter .

C. Because the little girl played a trick on her.

D. Because the little girl wore a pretty scarf.

44. We can learn from the text that Miss Finlayson____.(B)

A. was losing confidence in the little girl .

B.gradually lost patience with the little girl.

C.became disappointed with the little girl.

D.was getting bored with the little girl.

                         B

When people hear a president speak ,they seldom think about others heoping to shape the presentation(报告). Today ,however ,presidents depend on writers such as J. Terry Edmonds to help them communicate (交流) effectively . Edmonds is the first African American ever to work as a full-time speechwriter for a U.S. president ;he is so the first African American to serve as director of speechwriting for White House .His is an all-American story of success.

Edmonds grew up in Baltimore ,Maryland ; his father drove a truck ,and his mother worked as a waitress.A great reader ,Edmonds showed a gift for writing at his high

School  ,BaItimore  City College  After   graduating  in 1967  Edmonds  went  on to

Morgan  Statc Universit

Edmonds  began his career  in busincss , with jobs in public relations and communications.

Hw joinde  the world  of  politics  as news  secretary  fot his congressman  (国会议员) from  Baltimore  During  Bill  Clinton’s  presidency  , he wrote  speeches  for Health and Human Services   Secretary Donna Shalala  and worked  in  a  number  of  job in the White  House and in  governmental departments  President Clinton then appointed (任命)him

to the office of  directory of  speechwriting  Follpwing the 2000 elections  Edmonds returned

to Morgan State University as the school’s special assistant to the president  for 2001-2002

2009年全国高考陕西卷英语试题word版 - 阿言 - 常炜的博客2009年全国高考陕西卷英语试题word版 - 阿言 - 常炜的博客        

46       Edmonds entered the world of politics first as -------------。                 【A】

A. news secretary for a Congressman

B. a speechwriter for President Clinton

C .news secretary in the White House

D.a speechwriter for Secretary Donna Shalala 

47  The text is most likely to be found in a book about-------------。              【C】

    A ,populat scoence              B. historcal events

    C. succussful people             D, Political sysytems

                                 C

   “Old wives tales”are beliefs passed down from one generation to another , For

example ,most of us remember our patents’ telling us to eat more of certain foods or

not to do certain things . Is there any truth in these teachings? Some of them agree with

present medical thinking ,but others have not passed the test of time

    Did your mother ever tell you to eat yout carrots because they are good for yout eyes?

Scientists now report that eating carrots can help ptevent a serious eye disease called

Macular degeneration Eating just one carrot a day can reduce the possibility of getting this

Disease by 40% Garlic(蒜) is good for you ,too。It can kill the type of  virus that causes

Colds

2009年全国高考陕西卷英语试题word版 - 阿言 - 常炜的博客

     Even though science can tell us that some of our traditional beliefs don’t hold water,

there is still a lot of truth in the old wives’ tales , After all, much of this knowledge has

been accumulated (积累) from thousands of our traditional beliefs don’t  hold water

should respect this body of kowledge even as wesearch for clear scientific support to

proven it true or false

48. Which of the following is TRUE according to the text?                   【B】

   A, Eating garlic is good for our eyes

B, Sticky sweets are damaging to our teeth

C, Swimming after a meal is dangerous。

D, Carrots prevent people from catching colds

49        The autor develops the third paragraph mainly--------。                   【D】

A   by cause and effects                  B   byorder in spacc          

C   by order in time     D  by examples

50 The parase”hold water”in the last paragraph most probably means“    A      ”

   A  to be believable  B to be valuable   C to be admirable  D to be smtable

51 What is the author`s attitude toward“old wives”tales”in the text?      B

   A So bjective  B Objextive   C  Dissatisfied   D CuriousGG

      Brian arrived at the San Francisco airport two hours before the fligt to Paris.He was

Wearing three shirts,a jackt,two pairs of socks,a pair of shorts,and two pairs of jeans.He wascarrying one.small backpack,which was very full,but he didn`t have any other luggage.Brian needed to meet a man named Tony before he checked in for his flight.He found Tony near the Air France counter. Tony gave him a round-trip tockct and a smaii package.

  “Give tis package to Jean-Paul at the airport in Paris.He will have a sign with your name on it.I tjink you can find him easily,”Tony said.”You don’t have any luggage,right?”

  “Only tjis backpack,”Brian answered. “You said I could bring one carry-on bag..”

  “That’s right,One carry-on bag is fine,Have a good trip.”

  Thanks.”

  Is Brian a criminal(犯罪)?Not at all.He is an air courier.And he paid only $110 for the round-trip ticket to Paris.Air couries get cheap airline tickets because they take important packages and papers tio foreign countries.Businesses sometimes need to get packages and papers to people in foreign countries by the next day.Often,the only way they can do this is to use an air-courier company.It is not cheap for a business to send a package with an air courier, but it is quick.

  Every year about 80,000 people worldside travel as air couriers. The number of tickets for courier travel is growing bu about 10 percent a year.However,air-courier travel isn’t for everyone,But if you have very little money,can be flexible(灵活的)about your travel plans,and don’t mind wearing the same clothes for a week,it can be a great way to take a vacation!

52 Why was Brian wearing so meny clothes for his travrl?              C

  A  Because they were the uniforme for air couriers,

  B  Because that made him easier to be recognized.

  C  Because his backpack had no room for his clothers.

  D  because he did not have any luggage with him.

53 An air courier is a person who         D    

   A mamages a business company in foreign countries

   B organizes international flights for tourists

   C travels around the world with cheap tickets

   D delivers papers and packages to foreign countries

54 Businesses choose the air-courier service because      C     

   A   it costs less    B  it is flexible   C  it saves time   D  it grows  fast

55 One of the disadvantages of traveling as an air courier is that he    D     

   A   cannot decide when and where to travel

   B   cannot take any luggage with him

   C   has to wear two pairs of jeans

   D   saves little money from the travel

56 The suthou of the text mainly                    

   A   describes the activities of a law-breaker

B   suggests an ideal way to travel

C   argues against the air-courier travel

D   tells us about a developing business

                            E

Successful people in international business understand the cultures of other countries and learn to change their practices in different cultures.They understand the importance of avoiding business decisions based on misconceptions – mistaken ideas.

One cause of misconceptions is ethnocentrism,the belief that one’s own culture’s way of doing things is better than the way of other cultures. It’s ethnocentrism that leads to failure in international business.To avoid ethnocentrism, it’s necessary to study the different elements(组成部分)of culture:language,values and attitudes,and customs and mammers.

Language

   A  knowledge of  the local language can help international business people in four ways .First , people can communicate directly .Second ,people are usually more open in their communication with someone who speaks their language .Third ,an understanding of the language allows people to infer meanings that are not said directly .Finally , konwing the language helps people to understand the culture better.

   Values are people’s basic beliefs about the difference between right and wrong ,good and bad .An attitude is a way of thinking or acting . Values and attitudes influence international business. For example ,many people in the United States believe that chocolate lrom Switzerland is better than chocolate from other countrics , and they buy a lot of ot .

Customs and manners

   Customs are common social practices. Manners are ways of acting that the society believes are polite .For example ,in the United States , it is the custom to have salad (色拉) before the main course at dinner, not after. It’s not acceptable to talk with food in mouth at table .Gailure to understand the customs and menners of other countries will bring difficulty selling their products .Orange juice as a breakfast drink of an American company in France doesn’t sell well because the French don’t usually drink juice with breakfast.

 

57. A knowledge of the local language allows international business people _________.    【B】

   A. to be more open with their customers

   B. to communicate without outside help

   C. to express their thoughts indirectly

   D. to have a better idea of their own culture

58. The act of many people buying chocolate of Switzerland shows the role of ________.    【C】

   A. manners          B. values          C. attitudes          D. customs

59. What would be the best title for the text?                                        【C】

   A. Misconceptions in Business                  B. Basic Beliefs in Business

   C. International Business Culture                D. Successful International Business

60. The author’s purpose of writing this article is to tell people ___________              【B】

   A. how to take a right attitude in business

   B. how to avoid misunderstandings in busness

   C. how to use a local language in business

   D. how to act politely and properly in business

   (二)根据对话情景和内容,从对话后所给的选项中选出能填入每一空白处的最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。选项中有两个为多余选项。

    Jack:Hi,Frank

Frank:Hi,Jack

Jack::  61____                       [D]

Frank:Yes,I have some books to read ,but I can do it later

Jack:I want you to do me a favor.

Frank:go ahead 62_________            [C]

Jack:professor smith iscoming shis afternoon, I am expecled to meet him at the airport,but I have an important meeting to go to

Frank:I can do it for you .63              [C]

Jack:he’s about your age ,in his carly thirties .Tall and hand some

Frank:64_______                       [E]

Jack:oh , about three o’clock , He is taking flight number 231 from detroit . thank you

Frank:65_________                     [F]

A:See you this afternoon

B:how can I reognize him?

C:what do you want me  to do

D:Are you free this afternoon?

E:when should I leave for the airport

F:I am honored to meet the famous professor

G:Are you going to the meeting this afternoon?

三、写作(共三大题,满分55分)

(一)单词拼写(共10小题,每小题1分,满分10分)

根据下列各句句意和空白之后的汉语提示词,在答题卡制定区域的横线上写出对应单词的正确形式(没空只写一词)。

66.owning a bouse of their own is a dream (梦想)for the ypunng couple

67.we will attend (参加) a meeting to celebrate the sixtieih birthdav P .R ching.

68.we  left the road and climbed(爬)the hill towards the wood

69.He was about to speak but she raised but she raised a linger(手指)to her lips

70.He is an excellent lawyer(律师) with a good brain and a determination to achieve.

71china daily is widely (广泛地) read in North america

72.if you cannot find wooden boxes ,you may use either plastic(塑料的)or metal oncs instead.

73.sarah lives with her husband and children in a flat in central(中心)london

74.brown stood at the door ,welcoming(欢迎)newcomers  with a large smile

75.we should know our own strengths and weaknesses(弱点)and think what could be done about them _

(二)短文改错(共10小题,每小题1.5分,满分15分)

此题要求在答题卡上改正所给短文中的错误。请根据上下文对标有题号的每一行作出判断:如无错误,在该行右边右边横线上划一个勾;如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正:

此行多一个词:把多余的词用(\)划掉,在该行右边横线上写出该词,并用斜线划掉。

此行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(^),在该行右边横线上写出应加的单词。

此行错一个词:在错词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的单词。

注意:原行没有错误的不要必。

My classmate ,Joseph ,is at present in hospital

With a breaking leg .He was walking to school the other        76.broden

day when he let a bicycle ran right into him .He never          77.run

watches where he is going ,so he often gets into the trouble.     78.the

But he is having a nice time there .He has a comfortable.        79.正确

Room, patiently nurses , and a great deal of time to read .              80.  patient    

Some friends of his go to  see him every day , ∧ they take him       81.   and    

Lost of good book and fresth fruit .He is not losing any time           82.   books    

From school because he is busy study what he has                   83.  studying    

Missed in classs .The doctor says he is recovering fast than            84.   faster    

Expected and will b out of hospital ∧ a few weeks .              85.   in/within  

(三)书面表达(满分30分)

假定你是李华。在一个英文网络论坛上,你看到一个名叫Grown-up的中学生发帖(post)寻求帮助,请根据帖子内容,写作要点和要求回贴。

2009年全国高考陕西卷英语试题word版 - 阿言 - 常炜的博客

写作要点:

1.告诉Grown-up要理解母亲;

2.给Grown-up提出解决问题的具体建议。

要求:

1.短文需写在答题卡的指定区域。

2.短文词数不少于80(不含已写好的部分)。

3.内容充实,结构完整,语意连贯。

4.书写须清晰、工整。

Hi,Grown-up,

   As a student of your age ,I understand your situation .The problem you are facing is common anong our teenagers .However, it should be wise not to do anything that may hurt her feelings.Here are a few suggestions.

   First ,it’s advisable to talk more with your mom.Heart to heart talks help you understand each other better. They are also opportunities to let her know your ideas of and attitudes toward many things .

   Second ,you shoule learn to do your own things well ,proving to your mom that you are already a “Grown-up”. It’s even better if you could share more of the housework ,such as cleaning ,washing and cooking.

B卷选择题答案

1 C     2 A    3B    4C   5D     6D     7B    8A     9C     10A

11 D    12C   13D   14A   15C   16A    17C   18B    19C    20A

21B    22C    23B  24C    25A   26D   27B    28A    29C    30D

31C    32D    33B   34D   35C   36 A   37C   38 C    39 B   40 A

41. B    42. D   43. A   44. D    45. B   46. B    47. D   48. D   49. B    50. C

51. D    52. D   53. C   54. D   55. B    56. C    57. D   58. A   59.A     60. D

61.D     62. E      63. F        64. C       65. B

  评论这张
 
阅读(1165)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018